ÇANAKKALE EZİNE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

 

    2016-2017  Eğitim-Öğretim yılına hep birlikte heyecanla ve  sevinçle başlıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı vatanına ve milletine sahip çıkan, faydalı bireyler olarak yetiştirmek için eğitim camiamızın temel taşları olan yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin  ve tüm milli eğitim personelimizin bu noktada sorumlulukları büyük. Bu sorumluluğumuzun  bilinciyle toplumumuz  ve bölgemizin yaşam standartlarının yükseltilmesi için eğitim ve öğretim faaliyetlerinde mümkün olan en yüksek başarıyı yakalamak hedefimizdir.

     15 Temmuz 2016 tarihinde bir kısım vatan hainlerinin milli iradeyi vesayet altına almak amacıyla giriştikleri beyhude çaba yüce devletimizin tüm kurumlarında yer alan vatansever kamu görevlileri ve aziz milletimizin devletine, vatanına olan sonsuz sevgisiyle  önlenmiştir. Yaşayarak görüyoruz ki eğitim camiası bu zorlu sınavı başarıyla vermiş; hem en başından beri  manevi değerleri milletimize kazandırmak hem de darbe girişimi sonrasındaki süreçte planlı, hızlı ve profesyonel çabalarıyla eğitim öğretim adına hiçbir mağduriyet yaşatmamak adına  büyük bir özveri ve hassasiyetle çalışmıştır. Tüm zorluklara rağmen okullarımızın eksiksiz bir şekilde eğitim öğretime tam zamanında hazır olması, bu sürecin öğrencilerimizin öğrenim hayatına zerre kadar yansımaması, devletimizin kudretini göstermekte ve eğitim camiasının bir neferi olarak bizleri gururlandırmaktadır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

    Değerli Öğretmenlerimiz, yarınlarımızın teminatı sevgili yavrularımız, eğitimin baş mimarları ve temel taşı olan sizlerin ellerinde şekillenecektir. Bilgi çağına damgasını vuracak beyinlere sizler yön vereceksiniz. Çocuklarımızı, gençlerimizi bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, çağın gereklerine vakıf, en büyük kazancımız olan Cumhuriyetimizi daima ileriye taşıyacak güçte ve nitelikte öz güveni tam, hedefini bilen şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden eminim. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum.

      Sevgili öğrenciler; biliyoruz ki bu günler sizin mutlu olduğunuz ve yeni şeyler öğrenmenin heyecanını yaşadığınız günlerdir. Şu anda okullarınıza, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza yeniden kavuşmanın, okula yeni başlamanın heyecanını yaşıyorsunuz. Önünüzdeki öğretim yılında bilim ve teknolojinin eğitime kazandırdığı yeni bilgileri, dağarcıklarınıza doldurmaya çalışacak ve bu suretle iyi bir eğitim almış olacaksınız Sizlerden tek istediğimiz ailelerinizin, öğretmenlerinizin ve devletimizin beklentilerini boşa çıkarmayacak şekilde çalışarak, başarılı olmanız ve geleceğimizin güvencesi, yararlı birer fert olarak toplumdaki yerinizi almanızdır. Bu konuda sizlere çok güveniyor ve sizi çok seviyoruz.

     Sayın Veliler; bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik.Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.Ancak üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı, hep birlikte el ele verip çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız.

 

        2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, tüm insanlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                                                                                                                                  Ahmet DOĞAN

                                                                                                                                                                                                                                       İlçe Milli Eğitim Müdürü 

 

Hükümet Konağı Karşısı Cevatpaşa Ortaokulu Binası Zemin Kat EZİNE ÇANAKKALE - (286) 618 10 75

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.